Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przechodzenie na source

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć od pewnego czasu planuje przejść na source i w związku z tym mam do was kilka pytań:

1. Jaki clijent najlepszy pod source ? planuje dać czysty pla z 2013 jak myślicie nada się ?

2. Jaka jest różnica między novaline a mainline ?

3. Czy po skompilowaniu kodu z tematu 

http://www.mpcforum.pl/topic/1357786-kod-źródłowy-gry-metin2/

występuje spora liczba bugów i trzeba w jakiś sposób łatać game ?

4. Czy ma sęs tworzenie serwera na source właśnie z tej paczki ?

Nie chciałem zaśmiecać tematu u NoName dlatego zakładam osobny  :)

Opublikowano

@Wilczyduch

Nie ma innej paczki, tam masz czyste source. Wątpie że masz o tym jakiekolwiek pojęcie więc zanim przystąpisz do działania przeczytaj kilka kursów C++. Co do bugów trochę ich jest ale większość fixów znajdziesz w necie. 

Opublikowano

@Wilczyduch

Nie ma innej paczki, tam masz czyste source. Wątpie że masz o tym jakiekolwiek pojęcie więc zanim przystąpisz do działania przeczytaj kilka kursów C++. Co do bugów trochę ich jest ale większość fixów znajdziesz w necie. 

Czyste to bym nie powiedział bo jak każdy wie nie ma nic za darmo, a jak jest to i tak musisz włożyć w to hajs lub wysiłek, tak samo nikt ci nie powie jakie niespodzianki się tam kryją bo albo nie wiedzą albo chcą zarobić na nie swojej pracy, proste.

Opublikowano

1. Jaki clijent najlepszy pod source ? planuje dać czysty pla z 2013 jak myślicie nada się ? 2015 weź

2. Jaka jest różnica między novaline a mainline ? Masz wszystko w temacie który podałeś

występuje spora liczba bugów i trzeba w jakiś sposób łatać game ? To jest oryginalna wersja , bez przeróbek użytkowników, podstawowe łatki masz w temacie.

4. Czy ma sęs tworzenie serwera na source właśnie z tej paczki ? Jak w/w to jest oryginalna wersja, jest jeszcze Vanilla Source , ale ma mnóstwo błędów (Więcej nie widziałem, nie wypowiadam się)

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngGTFO™ j****y p**** za dużo mocarza palisz czy juz nie klepie i KONKRET w lufce siedzi ? może lolki kręcisz z niego bo mooooocny ;d trzepie ci glowe Hahaaa !!! Mefedron :rolleyes:

GARDZĘ tobą k***a GARDZĘ !!!! xD

Bez nazwy-1.png

Opublikowano

Tylko że w clijencie globala jest masa syfu likan itd więc raczej połączenie go z source (wyciek 2013?) to pewne bugi czy raczej sie myle ? :P

Trzeba trochę pracy włożyć.

Są wersje clientów bez likana także no problem. ;d

Opublikowano

1. Jaki clijent najlepszy pod source ? planuje dać czysty pla z 2013 jak myślicie nada się ? 2015 weź

2. Jaka jest różnica między novaline a mainline ? Masz wszystko w temacie który podałeś

występuje spora liczba bugów i trzeba w jakiś sposób łatać game ? To jest oryginalna wersja , bez przeróbek użytkowników, podstawowe łatki masz w temacie.

4. Czy ma sęs tworzenie serwera na source właśnie z tej paczki ? Jak w/w to jest oryginalna wersja, jest jeszcze Vanilla Source , ale ma mnóstwo błędów (Więcej nie widziałem, nie wypowiadam się)

1. Nie 2015, lecz 2014 :P, no chyba, że jesteś tak z*******y, że masz całe root pla :P, weź 2014r

2. Novaline to jest kogoś edycja już, a sg to czyste.

3. No jak skompilujesz to masz czyste src, z full bugami, nawet takie nie odpalisz, bo musisz wgrać np: fix na db.

4. No tak, bo nikt innego src czystego nie posiada.

Opublikowano

Co wy tu pierdolicie o rc, jak jedyne co o takich sprawach wiecie to nagonka medialna na dopalacze? Pentedron to syf, nie polecam. Nadaje sie tylko do mixow (z 3mmc dobrze), bardzo na serce wjeżdża i tolerka szybko rośnie. Klefedron syf zbyt toksyczny, wypala przy sniffie mocno. Jak juz walić to walcie alfę ale z głowa bo jak wam wyjebie psychika albo wzrok sie popsuje to bedzie nieciekawie. Ciąg na alfie to gorsza sprawa niz na pentku, serio. Zreszta nie cpajcie nic i bedzie dobrze. xD

Opublikowano

Dobra zakończe ten temat rc nie walcie penty 3mmc 4mmc am i innego syfu alfa też nie jest dobra bo rozwala cie od środka :unsure:  Klefedron kurde gdzie ty zakupy robisz  :D endy aka 4cmc ;x... NIE PISAĆ MI O DROPACH TYLKO SRC !  :D

Edit:

Pobrałem paczke z kodem i teraz tak mam foldery

novaline

mainline_w2.1

mainline_w2.0

mainline_released 

mainline_cython

mainline

dev_wolf_branch - część wilczka :)

dev

Z tego co część pisała wychodzi na to że tylko novaline się nadaje ?

Opublikowano

Dobra kompiluje z poradnika noname narazie gotowa poczka bo chcem na szybko tylko coś nie chce się zrobić wyskoczyło

###Metin2 Db builder###

###cleaning...

###Building###

###Done builder###

###Metin2 game builder###

###cleaning...

###building###

Wiecie jak to naprawić ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...